Η συνταγή για το πιάτο-μύθος της Ιταλικής κουζίνας.

Υλικά:
    1 πακέτο σπαγγέτι
    4 αυγά (μόνο τους κρόκους)
    200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
    200 γρ. τυρί pecorino τριμμένο
    αλάτι
    πιπέρι
    60 ml λευκό κρασί, κατά προτίμηση ξηρό
    ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ρίχνεις τα ζυμαρικά μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία.
Σε ένα τηγάνι βάζεις την πανσέτα και την τηγανίζεις σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τους κρόκους με το κρασί και χτυπάς καλά με το σύρμα ενώ σιγά-σιγά προσθέτεις 5 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
Προσθέτεις στο μπολ την πανσέτα και το τυρί και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
Σουρώνεις τα μακαρόνια, τα ρίχνεις ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτεις το μίγμα που έχεις στο μπολ.
Ανακατεύεις πολύ καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά με μια πιρούνα ώστε να ψηθούν και οι κρόκοι
Σε περίπτωση που “στεγνώσει” η καρμπονάρα προσθέτεις λίγο ακόμη νερό από τα μακαρόνια.
Σερβίρεις την καρμπονάρα και στολίζεις με λίγο μαϊντανό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!