Το βιβλίο μαγειρικής της Gwyneth Paltrow είναι γεμάτο από εύκολες συνταγές που μπορεί να τις φτιάξει ο καθένας. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η αγαπημένη της carbonara, για την οποία λέει: «Η καρμπονάρα είναι το τέλειο γεύμα… των τεμπέληδων. Είναι χορταστικό, νόστιμο πιάτο και απίστευτα εύκολο! Αφήστε που τα υλικά σχεδόν πάντοτε βρίσκονται στην κουζίνα μας».
Ιδού η συνταγή της:

Υλικά 

1 πακέτο σπαγγέτι
2 κρόκοι αβγών (ή 3 για να γίνει ακόμη πιο κρεμώδης η σάλτσα)
1 μεγάλο αβγό
150 γρ. μπέικον ή πανσέτα κομμένο σε μικρά κυβάκια
1½ φλ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη (και επιπλέον, αν θέλετε)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Aλάτι


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ταυτόχρονα, σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον ή την πανσέτα μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά.

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αβγό, τους κρόκους και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε πιπέρι.

Μόλις τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, κρατώντας 1 φλ. του τσαγιού νερό από αυτό στο οποίο έβρασαν.

Ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα των αβγών τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε αμέσως πολύ ζωηρά.
Προσθέτουμε το μπέικον ή την πανσέτα και όσο λίπος έχει μείνει στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό από τα ζυμαρικά, 1 κ.σ. κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει η σάλτσα κρεμώδης και βελούδινη. (Συνήθως θα χρειαστεί περίπου το μισό φλυτζάνι).

Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!