Υλικά για 12 άτομα

12 ψωμάκια μικρά για μπέργκερ
12 φέτες τσένταρ
12 λεπτές φέτες ντομάτα
λίγα φύλλα μαρουλιού

Για τα burger

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
3 – 4 κ. σ. ελαιόλαδο
¼ ματσάκι μαϊντανό
1 αβγό
2 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. γ. πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
1 κ. σ. ξίδι

Εκτέλεση

Για τα burger

Ψιλοκόβετε αρχικά το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Αναμειγνύετε σ΄ ένα μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αβγό, τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνετε όλα τα υλικά περίπου 5-6 λεπτά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και κατά διαστήματα βρέχετε τα χέρια σας με νερό.
Καλύπτετε με μεμβράνη το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
Λαδώνετε ελαφρώς τα χέρια σας και πλάθετε 12 μικρά μπιφτεκάκια, τα όποια στη συνέχεια τοποθετείτε σε ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνετε για περίπου 30′ (αναλόγως τον φούρνο).

Ανοίγετε τα ψωμάκια, προσθέτετε το μαρούλι, τα burgers, το τυρί και την ντομάτα. Προσθέτετε μαγιονέζα ή κέτσαπ και σερβίρετε.