Τα macarοn μόνο που τα βλέπει κανείς φέρνει στον νου το Παρίσι και τα υπέροχα ζαχαροπλαστεία Ladurée και Pierre Hermé.

Τι θα λέγατε λοιπόν για λίγο παριζιάνικο αέρα στο σπίτι σας;

Υλικά (για 20 κομμάτια)

60 γρ. άχνη ζάχαρη

75 γρ. τριμμένο αμύγδαλο

2 ασπράδια αυγών

75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για τη γέμιση

150 ml φυτική κρέμα

4 κουταλιές κακάο

4 κουταλιές άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάτε στον πολυκόφτη την άχνη ζάχαρη με τα τριμμένα αμύγδαλα (χωρίς φλούδα) μέχρι να γίνουν πολύ ψιλή σκόνη.

Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε την κρυσταλλική ζάχαρη χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα και μέχρι να έχετε μια πολύ σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε και το μείγμα αμυγδάλου και ανακατεύετε ελαφρά.

Βάζετε το μείγμα για τα μακαρόν σε ένα κορνέ. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και μοιράζετε το μείγμα πάνω, σχεδιάζοντας μικρούς κύκλους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C, για 18-20΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα των μακαρόν. Όταν πιέζετε με το δάχτυλο την επιφάνειά τους και αυτή σπάει, τότε είναι έτοιμα. Τα απλώνετε προσεχτικά σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά της. Μεταφέρετε την κρέμα που φτιάξατε στο κορνέ και βάζετε από λίγη στα μισά μακαρόν πάνω στην επίπεδη επιφάνειά τους. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα και πιέζετε ελαφρά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!