Υλικά

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

3/4 φλιτζάνια ελιές χωρίς κουκούτσι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φύλλα

3 κουταλιές της σούπας ξίδι

Αλάτι

1 μικρό αγγούρι σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπας μέλι

5 ντομάτες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

113 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση

55 γραμμάρια τυρί φέτα

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις 6 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ελιές και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 7 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αγγούρι με 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι και αλάτι.

Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τις ντομάτες με την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι. Όταν είναι έτοιμη η σούπα αλατοπιπερώνουμε και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, και το τυρί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 

 

Kάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!