Μία ελαφριά, χαμηλών θερμίδων συνταγή, με μεγάλη θρεπτική αξία! Η κατανάλωση ζυμαρικών ολικής αλέσεως συμβάλλει σε καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Αυτή η διατήρηση του σακχάρου σε σταθερά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα προσδώσει ένα αίσθημα πληρότητας και κορεσμού στον οργανισμό, ενώ παράλληλα θα μειώσει τη δημιουργία λιπογένεσης, δηλαδή αποθήκευσης λίπους.

Υλικά

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι ολικής άλεσης

2 αυγά

¼ κούπας γάλα

15 γρ. παρμεζάνα

60 γρ. μπέικον γαλοπούλας ή βραστή γαλοπούλα σε φέτες

1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

1 σκόρδο ψημένο

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι το μπέικον για να γίνει τραγανό

Σε ένα μίξερ αναμείξτε τα αυγά, το γάλα και το ψημένο σκόρδο

Σουρώστε τα μακαρόνια και βάλτε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα πάνω στο ζεστό μάτι

Προσθέστε το μείγμα με τα αυγά

Ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέστε το μπέικον

Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!