Χρόνος Προετοιμασίας
        10 Λεπτά
        Χρόνος Μαγειρέματος
        40 Λεπτά
        Μερίδες
        8
        Βαθμός Δυσκολίας
        Εύκολο

Υλικά

    250 γρ βούτυρο αγελάδος
    250 γρ. ζάχαρη
    50 ml γάλα πλήρες
    4 μεσαία αυγά
    270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    Μία βανίλια
    30 γρ. κακάο
    Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  

  Για το γαρνίρισμα κρέμα κακάο

Εκτέλεση

Στο μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με την ζάχαρη
μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε
χτυπήσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές
μείγμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια και το ξύσμα συνεχίζοντας το
ανακάτεμα μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα.

Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε καλά και ρίχνουμε μέσα την μισή ποσότητα από το μείγμα κέικ.

Έπειτα, σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κακάο που πριν έχουμε κοσκινίσει, με το γάλα
και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Αφού είναι έτοιμος ο χυλός, τον ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ που έχουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και
ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αδειάζουμε στην φόρμα μας και πάνω από το μείγμα το μείγμα με το κακάο και το απλώνουμε προσεκτικά και
ομοιόμορφο σε όλο το μήκος της φόρμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 160-170 βαθμούς στον αέρα για 40-45 περίπου λεπτά.

Αφού ψηθεί το κέικ μας, το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει, πριν το γαρνίρουμε.
Τέλος, σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κρέμα κακάο και αφού λιώσει γαρνίρουμε με όση ποσότητα επιθυμούμε το κέικ μας.

Πηγή: dimitriosmakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!