Το ταχίνι έχει πολλά οφέλη και η γεύση του είναι ξεχωριστή. Προάγει την υγεία της καρδιάς, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, βοηθάει στη βελτίωση της διάθεσης ενώ παράλληλα είναι και ιδανική τροφή για μετά την προπόνηση. Από την άλλη πλευρά, οι αρκετές θερμίδες που έχει μας οδηγούν στο να το καταναλώνουμε με μέτρο. Κι ενώ το έχουμε συνηθίσει στις γλυκές του εκδοχές, εμείς θα σας πείσουμε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε αλμυρές συνταγές.

Υλικά

    1/2 φλυτζ. ταχίνι
    1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
    1 φλυτζ. ζάχαρη
    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
    2 κ.σ. κανέλα
    1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ταχίνι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, στον υπόλοιπο χυμό, ρίχνουμε τη σόδα και αφού αλληλοεπιδράσουν τα ενσωματώνουμε στο μείγμα, μαζί με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμαράκι. Πλάθουμε σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στις αντιστάσεις του φούρνου μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!