Υλικά για 4 άτομα
1 1/2 κιλό μοσχάρι από σπάλα κομμένο σε μπουκιές
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
10 μικρές πατάτες με τη φλούδα κομμένες στη μέση
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κοτσανάκια σέλερι ψιλοκομμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σουπ. θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Τα σοτάρετε λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε πάλι στην κατσαρόλα το κρέας, ρίχνετε το σκόρδο και τα μυρωδικά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι το οποίο σοτάρετε για 2 λεπτά.
Μόλις δέσει ο ζωμός προσθέτετε το κρέας και τα λαχανικά αν χρειαστεί προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με φύλλα μαϊντανού.