Η puttanesca είναι μια απ’ τις πιο γνωστές μας Ιταλικές μακαρονάδες κατ’ αρχάς λόγω πιασάρικου ονόματος. Κατάγεται απ’ την Νάπολη και βέβαια ο μύθος την συνδέει με τις αρχές του 20ού αιώνα και τα πορνεία της πόλης. Κατά μία εκδοχή ήταν το πιάτο που σέρβιραν στους ξεθεωμένους πελάτες για να πάρουν τα πάνω τους, πριν εφευρεθούν τα μπλε χαπάκια. Κατ’ άλλη εκδοχή, οι αντίστοιχα ξεθεωμένες πόρνες, το έφτιαχναν τα ξημερώματα, για να έρθουν στα ίσια τους μετά από μια ολονυχτία περιπτύξεων.

Υλικά για 2 άτομα

300 γρ. ζυμαρικά π.χ, κοχυλάκι ή στριφτά
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
60 γρ. φιλέτα αντζούγιας
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
600 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
1/4 φλ. του τσαγιού κάππαρη
1/2 φλ. του τσαγιού μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. μπούκοβο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ζυμαρικά) και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 45 λεπτά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Ανακατεύουμε περιοδικά.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις είναι έτοιμα σερβίρουμε με τη σάλτσα από πάνω.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!