Η μανταρινόπιτα μοιάζει με κέικ, έχει γλυκιά γεύση και γίνεται με το απόλυτο γλυκό της εποχής. Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι απίθανη και με λίγα υλικά. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την μανταρινόπιτα.

ΥΛΙΚΑ

    600 γρ. χυμό μανταρίνι
    10 αβγά
    180 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
    180 γρ. βούτυρο
    450 γρ. ζάχαρη άχνη
    6-8 φύλλα κρούστας για γλυκά
    βούτυρο για το άλειμμα
    ταψί μιας χρήσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Λιώνουμε το βούτυρο.
    Βουτυρώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε σε ένα ταψί μίας χρήσης 28 εκ. με τις άκρες προς τα έξω.
    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την άχνη ζάχαρη και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε.
    Ρίχνουμε το χυμό μανταρίνι.
    Προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
    Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ και αναμειγνύουμε.
    Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα.
    Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
    Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170C.

Έτοιμη! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!