Τάρτα με ανάλαφρη κρέμα, λαχταριστές φράουλες και τραγανή βάση.
 

Υλικά 

250 γραμμ. φράουλες καθαρισμένες
100 γραμμ. φουντούκια σε σκόνη, 80 γραμμ. αμύγδαλα σε σκόνη, 1 κ.σ. τρίμμα καρύδας, 1 κ.σ. μέλι
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
6 κρόκοι αβγών
150 γραμμ. ζάχαρη
70 γραμμ. αλεύρι
2 φλιτζ. γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, την καρύδα, το μέλι και τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Την απλώνετε σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε το γάλα και τη βανίλια και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να δέσουν.

Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει το γάλα να βράζει, αποσύρετε το σκεύος και σιγά σιγά ρίχνετε μέσα το κρεμώδες μείγμα. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι η κρέμα να γυαλίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο.

Απλώνετε την κρέμα πάνω από την ψημένη τάρτα και γαρνίρετε με φράουλες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!