Λαχταριστό κέικ με φρούτα και λευκό γλάσο

Λαχταριστό κέικ με φρούτα και λευκό γλάσο

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για το κέικ
1/2 κλωναράκι βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
4  αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
55 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
145 γραμμάρια ζάχαρη
1 κούπα μύρτιλλα
1 κούπα βατόμουρα
1 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Για το λευκό γλάσο
1 κουταλιά γλυκόζη
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
 

Εκτέλεση

Για το κέικ

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και  ανακατεύετε πρόχειρα με ένα πιρουνάκι.
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε με το φτερό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, για 3 λεπτά περίπου. Κατόπιν βάζετε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε να ενσωματωθεί με το μείγμα βουτύρου. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και ρίχνετε σταδιακά στο μπολ το μείγμα με το αλεύρι.

Στη συνέχεια συμπληρώνετε το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σ' αυτό το σημείο ρίχνετε τα βατόμουρα μαζί με τα μύρτιλλα καθαρισμένα και ανακατεύετε άλλη μια φορά.
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα 28 εκ με αφαιρούμενο πάτο. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και με μια σπάτουλα λειαίνετε την επιφάνεια.
Τέλος πασπαλίστε με κρυσταλλική ζάχαρη.

Ψήνετε στη μεσαία σκάλα του φούρνου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά στις αντιστάσεις, μέχρι να χρυσίσει  το γλυκό. Αφού ψηθεί, το αφήνετε για 10 λεπτά εκτός φούρνου μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα με τη γλυκόζη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας κι ανακατέψτε ώσπου να λιώσουν.

Αφήστε το γλάσο να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top