Λινγκουίνι με αντζούγιες και ελιές για μεσημέρι!

Λινγκουίνι με αντζούγιες και ελιές για μεσημέρι!

Η αντζούγια είναι ένα πραγματικά παρεξηγημένο υλικό που μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε άφοβα στις συνταγές σας!

Μπορείτε να ξεκινήσετε με την παρακάτω:

ΥΛΙΚΑ

• 400 γρ. λινγκουίνι
• 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 60 γρ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
• 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη• 6 αντζούγιες
• 60 γρ. ψίχουλα ψωμιού
• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, βάζουμε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις ελιές, την καυτερή πιπεριά ,την κάππαρη και τις αντζούγιες.

Τσιγαρίζουμε μέχρι να λιώσουν οι αντσούγιες. Σουρώνουμε τα λινγκουίνι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Ρίχνουμε σε άλλο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε τα ψίχουλα και συνεχίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα ψίχουλα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top