Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε για το μεσημεριανό σας τραπέζι μία λαχταριστή συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη, Mac ‘n’ Cheese ή αλλιώς μακαρόνια ογκρατέν.

Συνταγή:

Υλικά

250 γρ. μικρά μακαρόνια της επιλογής μας
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml γάλα πλήρες
200 γρ. μοτσαρέλα
200 γρ. Pasta and Gratinar (μείγμα τυριών για μακαρόνια)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μας 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που μας προτείνει η συσκευασία.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει ενώ προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Αφού γίνει ομοιογενές το μίγμα μας, προσθέτουμε το γάλα σε 3-4 δόσεις συνεχίζοντας το ανακάτεμα έντονα.

Όταν η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε περίπου τα 150 γρ. από τη μοτσαρέλα και 150 γρ. από το μείγμα τυριών συνεχίζοντας το ανακάτεμα  μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και πολύ ελαστικό μείγμα.

Αδειάζουμε μέσα στα τυριά τα μακαρόνια που πριν έχουμε σουρώσει καλά κι ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 25χ35εκ. περίπου και από πάνω πασπαλίζουμε τα τυριά που έχουμε κρατήσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά μας.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!