Υλικά

Για 4-6 άτομα


Για τα μπισκότα μακαρόν

1 ψηφιακή ζυγαριά
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια αλεύρι αμύγδαλου (αν δεν έχετε τότε χρησιμοποιήστε για όλες τις χρήσεις)
25 γραμμάρια σκόνη άγλυκο κακάο
2 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου για την μαρέγκαζ
65 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική για την μαρέγκα


Για τη γέμιση σοκολάτας (γκανάζ)

1/3 φλιτζανιού αρκετά ζεστό κρέμα γάλακτος
112 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα μακαρόν

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, το άγλυκο κακάο και τα κοσκινίζουμε καλά.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια αυγού και τα χτυπάτε στη δυνατή σκάλα. Όταν αρχίζει να αφρατεύει ρίχνετε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει στερεή μαρέγκα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαρέγκα και την μισή ποσότητα από το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Όταν απορροφήσει το πρώτο μείγμα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε πλαστική σακούλα κορνέ (αν δουλεύετε μόνοι σας τότε τοποθετείτε τη σακούλα κορνέ σε ένα ποτήρι και εκεί γεμίζετε το κορνέ)

Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα κάνουμε κυκλικούς δίσκους με το κορνέ και τα χτυπάμε πάνω – κάτω απαλά για να απλωθεί καλύτερα το μείγμα.

Τοποθετούμε τα 2 ταψιά στο φούρνο 175 βαθμούς για 6 – 7 λεπτά το κάθε ταψί εναλλάξ στο φούρνο και είναι έτοιμα συνολικά 14 λεπτά.

Αφού ψηθούν ετοιμάζουμε τη γέμιση.


Για τη γέμιση σοκολάτας (γκανάζ)

Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και το αλάτι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει γυαλιστερή γκανάζ.

Αφήνετε να κρυώσει μέχρι να στέκεται καλά και γεμίζετε με μια κουταλιά του γλυκού τους δίσκους μακαρόν και είναι έτοιμα.