Μακαρόνια με σάλτσα από την Ελεονώρα Ζουγανέλη

Μακαρόνια με σάλτσα από την Ελεονώρα Ζουγανέλη

 

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η οποία είναι λάτρης της μαγειρικής την περίοδο της καραντίνας, ετοίμασε δύο βιντεάκια για το greecefromhome στα οποία όχι απλά τραγούδησε, αλλά και μαγείρεψε.

Στο βίντεο αυτό που γυρίστηκε στην κουζίνα του σπιτιού της ετοιμάζει μακαρόνια με σάλτσα φορώντας γάντια μιας χρήσης και τραγουδάει στην κάμερα ένα από τα πιο γνωστά της τραγούδια.

 

Πώς να φτιάξετε λαχταριστά μακαρόνια με σάλτσα.

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
500γρ. ντομάτες ώριμες και πολύ κόκκινες ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
5-6 ντοματίνια σε ροδέλες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ματσάκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες, πλένετε και αφαιρείτε το κοτσάνι τους, τις κόβετε στα τέσσερα και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κόβετε τα ντοματίνια σε φέτες.
Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο να μυρίσει. Προσθέτετε τον πολτό και τις φέτες της ντομάτας, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να χυλώσει. Τότε προσθέτετε τον περισσότερο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Στο μεταξύ βράζετε το σπαγγέτι μέσα σε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε.

Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι να ενωθούν γεύσεις και υλικά και σερβίρετε αμέσως σε πιάτα διακοσμώντας με μια κορφούλα βασιλικού το καθένα. Συνοδεύετε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή φέτα για να προσθέσει στο πιάτο του όποιος το επιθυμεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top