Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο σε κυβάκια
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
2 ντομάτες ντομάτες τριμμένες
1-2 κομμάτια ζάχαρη
1 συσκευασία ζυμαρικά σέλινο ή ριγκατόνι
Τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια, το βούτυρο για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωθεί η σάλτσα.

Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σουρώνουμε.

Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Tips

Το κρέας μπορεί να είναι και αρνίσιο ή χοιρινό αλλά όχι βοδινό.

Το τσιγάρισμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να γίνεται σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά του γρήγορα και να μη γίνεται σαν βραστό.