Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους των 4 εκ.
750 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες φρέσκες ή κατεψυγμένες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
4 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
200 ml ντοματοχυμό ελαφρώς συμπυκνωμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
400 ml ζωμό κότας
2 κ.σ. φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα (ή μαϊντανό, προαιρετικά)
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο, κοχλαστό νερό βράζετε τις μπάμιες για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Το σερβίρετε ζεστό και το συνοδεύετε με φρέσκο ζεστό ψωμί και τυρί φέτα.