Muffins λεμονιού με ελαιόλαδο και λεμόνι χωρίς βούτυρο

Muffins λεμονιού με ελαιόλαδο και λεμόνι χωρίς βούτυρο
Μια υπέροχη συναγή για ελαφριά muffins λεμονιού με ελαιόλαδο και λεμόνι χωρίς βούτυρο που θα κάνουνε την κουζίνα σας να μοσχομυρίσει. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν τόσο με την διαδικασία παραγωγής των μάφινς όσο και με την ελαφριά γεύση τους. Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτυ αλλά και για πρωινό ή δεκατιανό στο σχολείο. Μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
6 γρ. ξύσμα λεμονιού
Μια πρέζα αλάτι
180 μλ. γάλα
80 μλ. ελαιόλαδο
1 αυγό

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ºC

Βάζουμε σε μια φόρμα για μαφινς τα ειδικά χαρτάκια.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ενα μεγάλο ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο του μπωλ και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Γεμίζουμε τα 2/3 της κάθε θήκης για μάφιν.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.

Βγάζουμε απο τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.

Τα muffins λεμονιού με ελαιόλαδο και λεμόνι χωρίς βούτυρο είναι έτοιμα.

Συμβουλές Προσθέστε 100 γρ. μπλούμπερις αν βρείτε στην αγορά
Scroll To Top