Η γεύση και η υφή τους θα σου θυμίζει frozen yogurt (παγωμένο γιαούρτι).

Υλικά

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές μέλι

4 κουταλιές φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα του δάσους

2 κουταλιές γκρανόλα ή κοπανισμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Αναμείξτε το γιαούρτι με το μέλι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή και τα δύο μαζί (φράουλες, κράνμπερι, μύρτιλα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα κ.λπ.).

Απλώνετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και φροντίζετε να έχει πάχος περίπου 1-1,5 εκατοστό, ανάλογα βέβαια και με το πόσο λεπτό ή χοντρό το θέλετε.

Πασπαλίζετε από πάνω με την γκρανόλα ή τους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης κ.λπ.).

Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει για 2 έως 4 ώρες. Και μόλις είναι έτοιμο, το κόβετε σε κομμάτια και τα φυλάτε σε αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!