Το carrot cake θεωρείται από τα πιο κλασσικά κέικ παγκοσμίως.

Υλικά

150 -170 γρ. αλεύρι (μπορείτε να βάλετε και ολικής) που φουσκώνει μόνο του
25 γρ. κολοκυθόσπορο
50 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
2 κ.σ. άθερμο μέλι
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κ.γ. κάρδαμο
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
100 ml κλαριφιέ (λιωμένο βούτυρο)
2 κ.σ. γιαούρτι
300 γρ. καρότα τριμμένα (στον τρίφτη)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 2ο εκ. ή μια φόρμα ίδιου μεγέθους.

Στη συνέχεια, βάζετε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά. Κάντε μια λακκούβα στη μέση του μείγματος.

Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και τα τριμμένα καρότα.

Προσθέστε το υγρό μείγμα στο μείγμα των στερεών υλικών και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ρευστή ζύμη για κέικ.

Το βάζετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε για 35-40 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!