Γνωστό ιδιαίτερα από τους Βρετανούς το porridge βρώμης ετοιμάζεται ως παραδοσιακό πρωινό με νιφάδες βρώμης, νερό ή γάλα μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος κι ομογενοποιημένος χυλός. Εκτός όμως από την Μεγάλη Βρετανία συνηθίζεται και στις Σκανδιναβικές χώρες, την Γερμανία αλλά και στην Βόρειο Αφρική.

Υλικά:

1 φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου
1/2 φλ. καφέ φίλτρου
1 κ.σ. σκόνη κακάο
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι ή σιρόπι σφενδάμνου

Εκτέλεση:

Βάλε τη βρώμη σε ένα βάζο ή πλαστικό δοχείο με καπάκι. Πρόσθεσε το γάλα, τον καφέ, το κακάο και το γλυκαντικό σου. Κλείσε καλά το βάζο και ανακίνησέ το για να αναμιχθούν τα υλικά. Βάλε το βάζο στο ψυγείο και άφησέ το να παγώσει όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες.
Όταν παγώσει, η βρώμη θα έχει μαλακώσει και θα έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Σέρβιρε και απόλαυσε!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!