Υλικά για 4 άτομα

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
½ κ.γ. αλάτι
1 ½ φλ. νερό

Για τη γέμιση

¾ φλ. κασέρι
½ φλ. τελεμές
3 κ.σ. κοπανιστή
1 φλ. φρέσκο δυόσμο ή ½ φλ. ξερό δυόσμο
2 κ.σ. σκόρδο αφυδατωμένο
5 φλ. κολοκύθια ξυσμένα
4 αβγά
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Για το φύλλο

Ανακατεύετε όλα τα υλικά, ζυμώνετε και αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 1 ώρα.

Για τη γέμιση

Ανακατεύετε σε μεγάλο μπόλ τα κολοκύθια, τα τυριά, το πιπέρι, το δυόσμο και το σκόρδο. Ρίχνετε πιπέρι, τα αβγά χτυπημένα και τη φρυγανιά. Δοκιμάζετε το αλάτι.

Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 35 εκ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο κομμάτια το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγετε το μεγαλύτερο και το στρώνετε στον πάτο του ταψιού.
Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση και την ισιώνετε κουνώντας το ταψί. Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
Πιάνετε και τα δύο φύλλα μαζί και τα γυρίζετε προς τα μέσα στρίβοντάς τα και φτιάχνοντας μια μπορντούρα ώστε να κλειστεί καλά η γέμιση μέσα.
Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την αλείφετε με ελαιόλαδο ή τη ραντίζετε με νερό και την ψήνετε για 50 λεπτά.