Το μεγάλο πάθος του Christian Dior για τη γαστρονομία είναι γνωστό από το 1972, 15 χρόνια μετά τον θάνατό του, μόλις εκδόθηκε το βιβλίο La Cuisine Cousu-Main. Η πολυτελής έκδοση με το αλουμινένιο εξώφυλλο περιέχει όλες τις αγαπημένες συνταγές του Dior, με εικονογράφηση από τον René Gruau.
 

Τα καλά νέα είναι ότι οι περίφημες συνταγές του είναι διαθέσιμες online.

Αυτή τη φορά ξεχωρίσαμε για εσάς την αγαπημένη συνταγή του σχεδιαστή για ποσέ αυγά Fürstenberg.

Υλικά:

–  Μίγμα τυριών για σουφλέ

–  6 αυγά

–  50 γρ. τριμμένο τυρί

–  Βούτυρο

Εκτέλεση:

Χύστε μία στρώση από το μίγμα τυριών σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι. Στη συνέχεια, ποσάρετε ελαφρά 6 αυγά. Σκουπίστε τα με μία πετσέτα και τοποθετήστε τα πάνω από το μίγμα. Καλύψτε το περιεχόμενο του ταψιού με το υπόλοιπο μίγμα τυριών. Τοποθετήστε το στον φούρνο και αφήστε το μέχρι να φουσκώσει, περίπου 15 λεπτά.

Πώς να φτιάξετε το μίγμα τυριών

Υλικά:

–  2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

–  1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

–  1/2 κούπα ζεστό γάλα

–  4 αυγά

–  100 γρ. τριμμένο τυρί

–  Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτούλα μέχρι να πήξει. Βγάλτε το από τη φωτιά. Προσθέστε 4 κρόκους αυγών και ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και με προσοχή βάλτε τα στο υπόλοιπο μίγμα. Προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν χρειάζεται, ολοκληρώστε με αλάτι και πιπέρι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!