Αν έχετε λίγο χρόνο το πρωί, το porridge, δηλαδή ο χυλός βρώμης, αποτελεί μια εκπληκτική επιλογή πρωινού!
Ίσως είναι κάπως υποτιμημένος , καθώς θεωρείται κάτι πολύ άνοστο, ωστόσο, με την σωστή προετοιμασία, και τα κατάλληλα επιπλέον υλικά γίνεται πεντανόστιμος και κατάλληλος για μωρά, παιδιά και φυσικά… εμάς!

Υλικά (για το porridge)

50 γρ. νιφάδες βρώμης

350 ml. γάλα ή νερό (μπορείς να τα συνδυάσεις)

λίγο αλάτι

Φρέσκα φρούτα (φράουλες, μούρα, μπανάνα, ακτινίδιο)

Κανέλα

Υλικά για τη σως γιαουρτιού

Γιαούρτι 2%, λίγο γάλα και 2 κ.γ μέλι

Εκτέλεση

Ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα/ νερό και τη βρώμη σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το αλάτι και ανακάτεψε συνέχεια για να μην κολλήσει μέχρι να δεις ότι χυλώνει.

Tip: Για έξτρα γεύση μπορείς να ρίξεις μέσα στο μείγμα κανέλα ή/ και κακάο, μπανάνα

Σέρβιρε το porridge με φρεσκοκομμένα φρούτα, κανέλα και σως γιαουρτιού για έξτρα γεύση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!