Η παρακάτω συνταγή θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό μακαρονά.

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. ριγκατόνι πένες
6 ώριμες ντομάτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κλωναράκια μαϊντανό
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές παρμεζάνα
Φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμα (αλ ντέντε), τα σουρώνετε και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το υπόλοιπο λάδι το σκόρδο ψιλοκομμένο και μόλις ροδίσει ελαφρά προσθέτετε 5 από τις ντομάτες τριμμένες, το πιπέρι και λίγο αλάτι.
Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20 λεπτά, και 3 λεπτά πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε τη 1 ντομάτα κομμένη σε κομμάτια, το δεντρολίβανο και την παρμεζάνα.
Σερβίρετε τις πένες με τη σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!