Υλικά:

2 φέτες μπέικον
1/2 φλ. παγάκια
1/2 μέτριο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
1/2 φλ. αριάνι
1/3 φλ. γιαούρτι
1/4 κ. γλυκού ξύσμα lime
1 κ. σούπας χυμός lime
αλάτι, πιπέρι
500 gr φουντίτσες μπρόκολου σε μπουκιές
1/3 φλ. σταφίδες
2 κ. σούπας ψημένος ηλιόσπορος

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ βάλε τα παγάκια με το κρεμμύδι και ένα φλιτζάνι νερό, άφησέ τα για 10 λεπτά, σούρωσέ τα και στέγνωσέ τα καλά με απορροφητικό χαρτί.

2. Σε ένα τηγάνι ψήσε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά για οκτώ λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.

3. Μετάφερε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και κράτησε ένα κουταλάκι από το λίπος του.

4. Ψιλόκοψε το ψητό μπέικον και σε ένα μπολ ανακάτεψε το αριάνι με το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό lime και αλατοπίπερο.

5. Πρόσθεσε το μπρόκολο σε μπουκίτσες, τα κρεμμύδια και τις σταφίδες στο dressing και ανακάτεψε καλά.

6. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

7. Πριν το σερβίρισμα, ανακάτεψε ξανά καλά, πρόσθεσε αλατοπίπερο, τον ηλιόσπορο και το μπέικον.