Διανύουμε τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και τι καλύτερο από μία δροσερή και γευστική σαλάτα; Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε σαλάτα µε πεπόνι, τραγανό προσούτο και γραβιέρα!

Υλικά 

2 φλ. τσαγιού μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 πράσινη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
4 λιαστές ντομάτες
4 φέτες πεπόνι 
4 φέτες προσούτο
1/2 φλ. τσαγιού φλούδες πικάντικη γραβιέρα
1/2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου 
Για τη σος

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 λιαστές ντομάτες
1/2 κ.γλ. μέλι
1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε το προσούτο σε μία λαμαρίνα στην οποία πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε. Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά για τη σoς στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε και το ρίχνουμε στη σαλάτα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!