Μια εύκολη, υγιεινή και χορταστική συνταγή για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο!

Τι θα χρειαστείς:

    1 +1/2 φλ. σιτάρι
    1 κ.σ. σκόνη κόλιαντρου
    Θαλασσινό αλάτι
    1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. ξίδι από λικέρ
    300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση (2 φλ.)
    2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα (1 φλ.)
    1/4 φλ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο συν τα φύλλα για γαρνίρισμα
    4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    4 μεγάλα αυγά
    1 1/4 κ.γ. σπόροι chia
    1/2 αβοκάντο σε κύβους

Πώς θα το φτιάξεις

Σε μια κατσαρόλα βάλε το σιτάρι, τη σκόνη κόλιαντρου και 1 κ.γ. αλάτι. Σκέπασέ το με κρύο νερό (περίπου 3 φλ.) και άφησε να πάρει βράση. Σκέπασε, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά το κρεμμύδι, το ξίδι, αλάτι και άφησέ το για 5 λεπτά. Στράγγιξε το σιτάρι, αν έχει μείνει υγρό στην κατσαρόλα, και ανάμειξέ το στο μείγμα.
Πρόσθεσε τα ντοματίνια, το σέλερι, το κόλιαντρο και 3 κ.σ. λάδι και ανακάτεψε.
Χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά μέχρι να αφρίσουν. Πρόσθεσε τους σπόρους chia και ανακάτεψε.
Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το αβοκάντο και τσιγάρισέ το, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να πάρει χρώμα, για 2-3 λεπτά.
Ρίξε στο τηγάνι τα χτυπημένα αβγά, κατέβασε τη θερμοκρασία και μαγείρεψέ τα ανακατεύοντας μέχρι να σφίξει το μείγμα, αλλά να είναι ακόμη κρεμώδες, για 1-2 λεπτά. Μοίρασε το σιτάρι στα πιάτα και βάλε από πάνω τα αβγά. Γάρνιρε με κόλιαντρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!