Συνταγή για την πιο εύκολη πάβλοβα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Συνταγή για την πιο εύκολη πάβλοβα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

 


        Χρόνος Προετοιμασίας
        10 Λεπτά
        Χρόνος Μαγειρέματος
        75 Λεπτά
        Μερίδες
        8
        Βαθμός Δυσκολίας
        Εύκολο

 

Υλικά για τις μαρέγκες

 

    100 γρ. ασπράδια αυγών
    175 γρ. ζάχαρη άχνη
    Βανίλια
    Ξύσμα από μισό λεμόνι

Για το σερβίρισμα

Σορμπέ

Εκτέλεση για τις μαρέγκες

Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε όλα μας τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει υφή σαν το νερό.

Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ μας από το μπεν μαρί και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια πολλή σφιχτή μαρέγκα.

Αμέσως μετά βάζουμε την μαρέγκα μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μεγάλη μύτη και σε ένα ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί κάνουμε μικρά μαρεγκάκια περίπου 2-3 εκατοστών.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στον αέρα στους 100-110 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.

Όταν τα μαρεγκάκια ψηθούν και κρυώσουν τα ξεκολλάμε προσεκτικά από το χαρτί και τα αποθηκεύουμε σε μέρος χωρίς υγρασία.

Πρόταση σερβιρίσματος

Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι ή σε ένα μπολ, 2 μπάλες σορμπέ και 10-12 μαρεγκάκια.

Περιχύνουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας.

 

Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top