Υλικά:

1 kg πατάτες ψητές
1 κεφάλι σκόρδο
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4 κ. σούπας βούτυρο
1 φλ. γάλα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
10 σχοινόπρασα

Εκτέλεση:

Κόψε το κεφάλι σκόρδου στη μέση, τύλιξέ το σε αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Με ένα πιρούνι λιώσε τις ψητές πατάτες και το ψημένο σκόρδο και ανακάτεψέ τα καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά.

Ρίξε το μείγμα πάνω στις πατάτες και το σκόρδο και ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν.

Σέρβιρε με το σχονόπρασο ψιλοκομμένο.