Υλικά:

    1 κιλό μανιτάρια champignon
    1 λίτρο γάλα
    100 γρ. κρασί λευκό
    2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
    3 κλ. δεντρολίβανο
    2 σκ. σκόρδο
    5 φέτες μπέικον, για το σερβίρισμα
    Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε κάθετα σε φέτες τα κρεμμύδια μας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα και μια πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσουμε αργότερα. Σβήνουμε τα κρεμμύδια με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα δενδρολίβανα που έχουμε βάλει μέσα. Χτυπάμε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάμε αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε και λίγο νερό μέσα και μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι. Σερβίρουμε τη σούπα μας με το ψιλοκομμένο μπέικον.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!