για 12 μπάρες
προετοιμασία: 10′
ψήσιμο: 20′

Υλικά:

85 γραμμ. νιφάδες βρώμης
230 γραμμ. μέλι
60 γραμμ. καρύδα τριμμένη
45 γραμμ. καβουρδισμένο κολοκυθόσπορο
120 γραμμ. χουρμάδες ποικιλίας medjool χωρίς κουκούτσι
50 γραμμ. σουσάμι
30 γραμμ. αμύγδαλο
30 γραμμ. αποξηραμένα κράνμπερι
30 γραμμ. αλεύρι σίτου
25 γραμμ. λιναρόσπορο αλεσμένο
1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C.
2. Ανακατεύετε τους χουρμάδες και τα κράνμπερι στο μίξερ και στην συνέχεια προσθέτετε την βρώμη, το αλεύρι, τον λιναρόσπορο, την τριμμένη καρύδα, τον κολοκυθόσπορο, το σουσάμι και τα αμύγδαλα.
3. Στο μείγμα αυτό προσθέτετε το λάδι καρύδας και το μέλι.
4. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα 20 εκ., απλώνετε πάνω του το μείγμα σας και με την βοήθεια ενός κουταλιού φροντίζετε να έχεις ίσο πάχος. Ψήνετε για 20′.
5. Αφήνετε να κρυώσει καλά και κόβετε σε 12 κομμάτια.