Στην «πέννα»…και με γαρίδες

Στην «πέννα»…και με γαρίδες
Yλικά:

1 πακέτο πέννες Rigate
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο (καθαρισμένο)
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνιθο και μαϊντανό
150 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. έμενταλ τριμμένο
300 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
1 κιλό γαρίδες μετρίου μεγέθους βρασμένες και καθαρισμένες
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού. Τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μισή ποσότητα τυριού. Αν το σπανάκι είναι ωμό το βράζουμε για πολύ λίγο και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον άνιθο και τον μαϊντανό.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι 150 γρ. κρέμα και 3 κουταλιές σούπας από κάθε τυρί. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο πιρέξ τα μισά ζυμαρικά. Από πάνω απλώνουμε το σπανάκι, κατόπιν τις γαρίδες (χωρίς τα κεφάλια) και πασπαλίζουμε με τυρί.

3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με ό,τι τυρί έχει απομείνει και σκεπάζουμε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς Στο τέλος προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μία γαρίδα βρασμένη με το κεφάλι για το στήσιμο του πιάτου!!
Scroll To Top