Υλικά
1 μέτρια πατάτα
1 μέτριο καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 φλιτζάνια λάχανο
1 φλιτζάνι σέλινο
1 μέτρια ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση
Βράζουμε 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια.

Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά χρησιμοποιώντα τη ράβδο. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο ωμό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το χυμό λεμόνι.