Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 φιλετάκια χοιρινά, καθαρισμένα από τις ίνες τους,
  • 1/4 φλ. κορν φλάουερ + 1 κουταλιά επιπλέον,
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ανανάς σε φυσικό χυμό,
  • 1 κουταλιά λάδι + λάδι για τηγάνισμα,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε φετάκια,
  • 1 κόκκινη + 1 πράσινη πιπεριά, σε φετάκια,
  • 1 χοντρό κλωνάρι σέλινο (χωρίς τα φύλλα), σε φετάκια,
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτέ ή 4 κουταλιές συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (Passata),
  • 2 κουταλιές σόγια σος,
  • 4 κουταλιές ξίδι ρυζιού ή άλλο άσπρο ξίδι,
  • ½ κύβος ζωμού βοδινού, διαλυμένος σε 1/4 φλ. νερό,
  • Αλάτι,
  • πιπέρι,
  • βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση

Κόβετε τα φιλετάκια σε φετάκια/ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα αλευρώνετε με το κορν φλάουερ, τινάζοντάς τα για να φύγει όσο περισσεύει. Στραγγίζετε τον ανανά και βάζετε το χυμό από την κονσέρβα σε μπολ και ανακατεύετε την επιπλέον κουταλιά κορν φλάουερ μέχρι να διαλυθεί. Ζεσταίνετε το γουόκ, βάζετε μέσα λάδι για τηγάνισμα και ροδίζετε τμηματικά το κρέας και από τις δυο πλευρές. Το βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει.

Αδειάζετε το λάδι και σκουπίζετε το γουόκ με απορροφητικό χαρτί. Το επιστρέφετε στη φωτιά. Βάζετε μια κουταλιά λάδι στο γουόκ και σοτάρετε το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις πιπεριές και το σέλινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Όταν μαλακώσουν, ρίχνετε τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ ή τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ξίδι, το ζωμό βοδινού και το χυμό του ανανά με το κορν φλάουερ και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να βράσει και να πήξει ελαφρά.

Ελέγχετε το αλατοπίπερο, ανακατεύετε μέσα τον ανανά και το κρέας να ζεσταθούν και σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντάς το με βρασμένο ρύζι.