Γιορτινή συνταγή που γίνεται εύκολα και δίνει στο κρέας πλούσια γλυκιά και φρουτώδη γεύση. 

Υλικά 
3-4 κότσια χοιρινά (μέτριο μέγεθος)
4 μεγάλες πατάτες
1 πακέτο ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 πακέτο ξερά βερίκοκα
1 κουτάλι σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας  μέλι
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι χυμός ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη


Εκτέλεση
Ξεπλένουμε με άφθονο νερό τα κότσια. Περιχύνουμε τα κότσια με το μείγμα πορτοκάλι,λεμόνι, μουστάρδα, μέλι και το αφήνουμε για 12 ώρες μέσα στο ψυγείο ραντίζοντάς τα  κατά διαστήματα με τη μαρίναδά τους.Τοποθετούμε  τα κότσια σε γάστρα και τα περιχύνουμε με το ζουμί τους. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι  και τα βάζουμε για ψήσιμο στους 180ο C για 2 ώρες (μέχρι να «ξεκολλήσει» το κρέας από το κόκαλο).Στη 11/2 ώρα  ψησίματος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και  τις πατάτες  και αφήνουμε να βράσουν μαζί με το κρέας. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα, στη μέση το κρέας και γύρω γύρω τις πατάτες και τα  φρούτα.