Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 μικρό κρεμμύδι
4-5 μανιτάρια φρέσκα
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη
Λίγο σέλινο προαιρετικά
2 ντομάτες
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Έπειτα το ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρουμε (χωρίς λάδι).

Εντωμεταξύ σκουπίζουμε με βρεγμένη πετσέτα μανιτάρια εξωτερικά ίσα ίσα να καθαρίσουν. Τα κόβουμε λεπτές φέτες.

Κόβουμε επίσης και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.

Τρίβουμε και τη ντομάτα στο μούλτι ή αλλιώς σε μικρά κομμάτια.

Όταν ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα μανιτάρια,το σέλινο και την πιπεριά.

Με το που αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι- πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά περίπου.

Έπειτα σκεπάζουμε και το κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο 4.

Όταν βλέπουμε ότι δένει η σάλτσα, την οποία ανακατεύουμε ελαφρώς να μην κολλήσει, βάζουμε και τα μακαρόνια παράλληλα να βράσουν.

Σε μια κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό πάνω από τη μέση. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και λάδι.

Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε βράζουμε για άλλα 8 λεπτά, με τη φωτιά στο 9.

Στο τέλος σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε την σάλτσα στο πιάτο.