Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια και γεμίζει το σπίτι μας μυρωδιές. Τι πρέπει να κάνουμε όμως για να είναι τραγανα;

Αρχικά όλα τα υλικά πρέπει να είναι ζυγισμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε αυτή την περίπτωση.
Για τραγανά κουλουράκια χτυπάτε για αρκετή ώρα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και συνεχίζετε προσθέτοντας τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά. Τα πασχαλινά κουλουράκια αγαπούν τα αρώματα εσπεριδοειδών, όπως ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Tα κουλουράκια θέλουν ελάχιστο ζύμωμα και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις πρέπει να προστίθεται σταδιακά, προκειμένου να μπει τόσο όσο χρειάζεται για να ενωθεί με το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Για να δώσετε σχήμα στα κουλουράκια, παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε σε σχήματα της επιλογής σας.

Φροντίστε όσο γίνεται να παίρνετε ίση ποσότητα ζύμης για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνετε ένα – ένα τα ταψιά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και μόλις κρυώσουν, βάζετε τα κουλουράκια σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!