Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε τα πιο εύκολα και νόστιμα pancakes. Μία συνταγή από τον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Υλικά:
30 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
3 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
220 ml γάλα πλήρες
Βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το αβγό, το βούτυρο ππου πριν έχουμε λιώσει, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Έπειτα προσθέτουμε το μπείκιν πάουντερ  και λίγο λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Ανάλογα με το πώς θέλουμε τον χυλό μας – πιο πηχτό (παχιά pan cakes) πιο αραιό (λεπτά pan cakes)- προσθέτουμε πολύ λίγο γάλα ακόμα 20-30 ml.

**Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάζουμε τον χυλό για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και κατόπιν λιώνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο.

Ρίχνουμε λίγο χυλό στη μέση του τηγανιού με τη βοήθεια μιας κουτάλας και όταν το pancake αρχίσει να κάνει φουσκάλες, το γυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη μεριά.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όσα pan cakes χρειαζόμαστε και σε περίπτωση που μας περισσέψει χυλός τον αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!