Η ιδανική συνταγή για την εποχή!

Υλικά για 4 άτομα

    500 γρ. ταλιατέλες
    250 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
    250 γρ. σπαράγγια
    1 φλ. του τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
    1-2 σκελίδες σκόρδο
    Λίγος φρέσκος βασιλικός
    1/2 φλιτζάνι κάσιους ή αμύγδαλα
    50 γρ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
    4 κ.σ, ελαιόλαδο
    1 φλ. του τσαγιού  ζωμός λαχανικών
    2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
    Λίγο  μοσχοκάρυδο
    Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με λίγο αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια, (περίπου στα τρία). Σε άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά για λίγα λεπτά να μαλακώσει.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κάσιους ή τα αμύγδαλα, τον ζωμό λαχανικών, τον βασιλικό, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Μόλις δούμε ότι έχουν αναμειχθεί προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κ.γ. ελαιόλαδο χτυπώντας ξανά κάθε φορά. Αλατοπιπερώνουμε. Η σάλτσα πέστο είναι έτοιμη όταν έχει δημιουργηθεί ένα πλούσιο και ομοιογενές μείγμα.

Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα σπαράγγια και τον αρακά. Σοτάρουμε μαζί για 1-2 λεπτά.

Στο μεταξύ, βάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 8-10 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε μισό φλ. του τσαγιού από τον νερό στο οποίο έβρασαν.

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, τη σάλτσα πέστο, τις λιαστές ντομάτες και το νερό από τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, με vegan παρμεζάνα ή σκέτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!