Υλικά:

    500 γραμ. ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)
    150 γραμ. καπνιστός σολoμός κομμένος σε λωρίδες
    2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/3 φλ. βότκα
    180 ml κρέμα γάλακτος light
    2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε τα μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και σολoμό, ζεσταίνετε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2΄. Προσθέτετε τοn σολoμό και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1΄ ακόμη. Σβήνετε με τη βότκα και αφήνετε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος light, αλατοπιπερώνετε και βράζετε τη σάλτσα για 4-5΄ έως ότου πυκνώσει ελαφρά. Τέλος, πασπαλίζετε με τον άνηθο. Διατηρείτε τη σάλτσα σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε καλά και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Τις περιχύνετε με τη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!