To cheese tea ή αλλιώς το τσάι με τυρί είναι το νέο trend στα ροφήματα. Το νέο ρόφημα είναι απίστευτα δημοφιλές στην Ταϊβάν, όπου και ανακαλύφθηκε. Από εκεί εξαπλώθηκε στη Σιγκαπούρη και πιο πρόσφατα στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Conde Nast Traveler, που το περιγράφει κάτι σαν μακιάτο, σε κατάστημα της Νέας Υόρκης το προσφέρουν σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις, μεταξύ αυτών πράσινο τσάι με αλατισμένο τυρί.

Η αρχική συνταγή χρησιμοποιούσε τυρί σε μορφή σκόνης, ωστόσο, η συνταγή πήγαινε ένα βήμα πιο μακριά με το φρέσκο τυρί κρέμας.

Σύμφωνα με τους baristas το μυστικό για τυρένιο αφρό είναι να χτυπηθεί η κρέμα με λίγο γάλα μέχρι να αφρίσει. Επειτα, προστίθεται στο παγωμένο τσάι και έτοιμο!