Υλικά

500 γρ. φασολάκια
1 στυμμένο λεμόνι
1 χούφτα καρύδια (θρυμματισμένα)
1/4 ματσάκι άνηθο
1/2 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένο)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1. κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια, αφού τα έχουμε ξεπλύνει πρώτα. Στην κατσαρόλα χρειάζονται περίπου 35-40 λεπτά, ενώ εάν τα βάλετε στη χύτρα, σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα.

Ταυτόχρονα, στο μπλέντερ χτυπάμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον άνηθο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις τα φασολάκια μας έχουν βράσει, τα στραγγίζουμε καλά και τα σερβίρουμε στα πιάτα. Από πάνω περιχύνουμε τη σως λεμονιού και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, τα οποία είναι προαιρετικά.