Λίγες μέρες πριν την λαμπερή τελετή των βραβείων Oscar, o Wolfgang Puck, o chef που εδώ και 25 χρόνια ετοιμάζει το μενού που τρώνε οι A-list celebrities του Hollywood στα βραβεία της Ακαδημίας παραχώρησε μια συνέντευξη κάνοντας πολλές αποκαλύψεις.

«Ασχολούμαι με τα Όσκαρ τα τελευταία 25 χρόνια, είναι απίστευτο. Θυμάμαι την πρώτη φορά, ήταν στο κέντρο της πόλης, είχαμε στήσει την κουζίνα στο πάρκινγκ, έβρεχε, είχε αέρα, ήταν τόσο δύσκολο!», λέει ο 69χρονος Αυστροαμερικανός μάγειρας.

Με την πάροδο των χρόνων ο ίδιος αναφέρει πως έχει τελειοποιήσει τα πιάτα που σερβίρει στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς.

«Ένα από τα πιο παραδοσιακά μας πιάτα είναι το τοστ στο μέγεθος ενός Όσκαρ με κρέμα γάλακτος, σολομό και χαβιάρι. Κάθε χρονιά ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια». Ανάμεσα στα 60 πιάτα που υπάρχουν στο μενού ο Wolfgang Puck ετοιμάζει πιάτα της ώρας όπως τηγανητά αυγά ορτυκιού (μία αυθεντική συνταγή από το Νάσβιλ που λατρεύουν οι celebrities) ή τα ανιολότι (ραβιόλι με μαύρη τρούφα και αρακά), μία παραδοσιακή συνταγή από το Piemonte της Ιταλίας.

«Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά», λέει και συνεχίζει: «Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές και τώρα με το Roma και μεξικανικές. Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές, γαλλικές, όπως το ψητό κοκκινόψαρό μας».

Το μενού που επιμελείται κάθε χρόνο περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για όσους το επιθυμούν. Στο πλευρό του έχει 200 μάγειρες και νεαρούς chef, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.