Έξι δεκαετίες αντισυμβατικότητας. Αν θα έπρεπε να κλείσουμε σε τρεις λέξεις τη διαδρομή της Dr. Martens, τίποτα δεν θα μπορούσε να την περιγράψει πιο σωστά. Συνεπής στην αυθεντικότητά της, οδηγεί τα βήματα όσων κινούνται εκτός του καθιερωμένου. Με ένα trademark style που δύσκολα μπορείς να μην αναγνωρίσεις ή να προσπεράσεις, ταυτίζεται τόσο με το διαχρονικό όσο και με το φρέσκο, σε μια ισορροπία που λίγα brand μπορούν να πετύχουν.

Για ακόμα μια σεζόν, η νέα συλλογή της DM είναι σχεδιασμένη για να είναι διαφορετική. Κουβαλώντας στον πυρήνα της μια γερή δόση 70s -δεκαετία που η Dr. Martens καθόρισε με τον τρόπο της στιλιστικά- αφήνει πίσω της το αναμενόμενο. Με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα -την επιτομή του eternally stylish- «παίζει» με υλικά που ξεχωρίζουν, κάνοντάς σε να βγεις μπροστά, σε μια εποχή που όλα μοιάζουν όμοια. Γιατί ο δρόμος σου είναι προσωπική υπόθεση. Εσύ ορίζεις το βήμα, τον ρυθμό, την απόσταση που θα διανύσεις.

Με τη Jadon Hardware Buttero, νιώσε τη δύναμη να επαναπροσδιορίσεις το διαφορετικό. Αυτή η επανασχεδιασμένη έκδοση της κλασικής μπότας Jadon διατηρεί πολλές από τις signature λεπτομέρειες της Dr. Martens: τη χαρακτηριστική, φόρμα, την αυλακωτή σόλα Quad -που στην έκδοση Jadon Hi διαθέτει την ακόμα ψηλότερη σόλα Quad Max- καθώς και την κίτρινη ραφή.

Φυσικά αν είσαι λάτρης των κλασικών Quad επιλογών, η all time favorite Jadon παραμένει πάντα επίκαιρη, ενώ κλασική τείνει να γίνει και η Audrick 8-eye με την χαρακτηριστική αυλακωτή σόλα.

Όσο για την Jadon Hi LTT Max Buttero, νιώθεις το confidence boost που σου προσφέρει από την πρώτη στιγμή που τη φοράς στα πόδια σου. Κάθε της στοιχείο, ξεχωριστό: η ψηλή, αυλακωτή σόλα, η καθολικότητα του μαύρου -με εξαίρεση λεπτομέρειες όπως οι trademark κίτρινες ραφές- και τα κορδόνια που ξεκινάνε από το ύψος των δαχτύλων, τα φουτουριστικά μεταλλικά στοιχεία -όπως τα δεσίματα και η μεταλλική μπροστινή λεπτομέρεια. Μια μπότα φτιαγμένη για να πατάς όπως πρέπει: δυνατά.

H Dr. Martens πάντα αναζητά το επόμενο βήμα για να ταράξει τα νερά, βγαίνοντας από τα συνηθισμένα παραμένοντας ωστόσο πάντα αυθεντική και διαχρονική.

Η συλλογή Alien Hardware & Platforms διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα.
Κεντρική Διάθεση Όμιλος Φάις 211 10 88 199

Λίγα λόγια για τη Dr. Martens

Το πρώτο ζευγάρι μπότες Dr. Martens, κατασκευάστηκε την 1η Απριλίου το 1960. Με εμπορικό σήμα την χαρακτηριστκή κίτρινη βελονιά και την αυλακωτή σόλα αποτέλεσε ένα διαχρονικό παπούτσι της εργατικής τάξης το οποίο αρχικά φορέθηκε από ταχυδρόμους και αστυνομικούς; άνετο, ανθεκτικό και ελαφρύ σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της εποχής.

Ανατρέχοντας στην ιστορία της Dr. Martens, η μάρκα έχει υιοθετηθεί και αγαπηθεί από διαφορετικά άτομα, μουσικούς, νέες κουλτούρες και φυλές. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν από το πλήθος και το ταξίδι τους στην αυτο-έκφραση πάντα συνοδευόταν και από ένα ζευγάρι DM.

Η απλή και καθαρή γραμμή στη σιλουέτα διευκολύνει το customization ενώ σε επίπεδο χρηστικότητας, η μεγάλη ανθεκτικότητα και η άνεση καθιστούν τις μπότες τα ιδανικά υποδήματα για τον κόσμο των συναυλιών και του street fashion. Σε συναισθηματικό επίπεδο, είναι ένα σύμβολο προσωπικής στάσης και ενδυνάμωσης.

Το εργοστάσιο στο Northamptonshire όπου ξεκίνησαν όλα υπάρχει μέχρι και σήμερα, στο χωριό Wollaston. Μια συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων «Made In England» κατασκευάζονται εδώ από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που εκπαιδεύονται στην παραδοσιακή διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής παπουτσιών κάτι που καθιστά την Dr. Martens μοναδική εταιρεία στο είδος της.