Τα γυναικεία γυαλιά ηλίου δίνουν ξεχωριστό στυλ και κλέβουν τις εντυπώσεις. Όταν ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή σας και να αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικές από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης, όπως η Audrey Hepburn και η Grace Kelly, που τα ονόματά τους έγιναν συνώνυμο της κομψότητας, δεν αποχωρίζονταν ποτέ τα γυαλιά ηλίου στις εμφανίσεις τους.

Αν θέλετε και εσείς να ξεχωρίζετε στις εμφανίσεις σας, μάθετε πώς να επιλέξετε γυαλιά ηλίου γυναικεία που αναδεικνύουν τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σας και την μοβαδική προσωπικότητά σας. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός με έξυπνες συμβουλές και απλά tips, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή γυαλιών ηλίου, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου αλλά και την προσωπικότητά σας.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, καλό είναι να προτιμήσετε γυαλιά ηλίου γυναικεία με τετράγωνο, ορθογώνιο ή cat-eye σκελετό. Οι τετράγωνοι, ορθογώνιοι αλλά και οι «γατίσιοι» σκελετοί θα αναδείξουν το στρογγυλό σχήμα του προσώπου σας, ενώ παράλληλη θα τονίσουν τα ζυγωματικά σας. Αντίθετα, φροντίστε να αποφεύγετε τους στρογγυλεμένους σκελετούς, καθώς αυτή η επιλογή μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο στρογγυλό.

Οβάλ σχήμα προσώπου

Αν πάλι έχετε οβάλ σχήμα προσώπου, είστε τυχερή! Ένα οβάλ πρόσωπο ταιριάζει με σχεδόν όλα τα στυλ γυαλιών ηλίου. Εκμεταλλευτείτε το πλεονέκτημά σας και πειραματιστείτε με κάθε σχήμα σκελετού: τετράγωνο, ορθογώνιο, στρογγυλό, οβάλ ή aviator. Δοκιμάστε Tommy Hilfiger γυαλια ηλιου γυναικεια και βρείτε τον σκελετό που σας ταιριάζει καλύτερα. Προσοχή στους πολύ μεγάλους σκελετούς, που δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Αν έχετε τετράγωνο σχήμα προσώπου, είναι καλύτερο να προτιμήσετε γυαλιά ηλίου με έναν λεπτό στρογγυλεμένο ή οβάλ σκελετό. Οι καμπύλες του θα απαλύνουν τις γωνίες του προσώπου σας. Αν έχετε έντονο σαγόνι, ένας σκελετός cat-eye ή aviator μπορεί επίσης να απαλύνει την έντασή του. Καλό είναι να αποφύγετε τους τετράγωνους ή ορθογώνιους σκελετούς, γιατί θα τονίσουν ακόμη περισσότερο τα γωνιώδη χαρακτηριστικά τους προσώπου σας.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, μπορείτε να το αναδείξετε φορώντας έναν σκελετό με φαρδύτερο κάτω μέρος. Είναι ένα έξυπνο τρικ, που θα σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε το μέτωπό σας με το πλάτος του πηγουνιού σας. Μία καλή ιδέα είναι να επιλέξετε γυαλιά ηλίου γυναικεία τύπου cat-eye ή aviator, καθώς μπορούν να ταιριάξουν αρμονικά με πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, που διακρίνονται για το φαρδύ μέτωπο, τα έντονα ζυγωματικά και το στενό σαγόνι. Στον αντίποδα, καλό είναι να αποφύγετε τους μεγάλους σκελετούς, αφού συνηθίζουν να τραβούν την προσοχή στο μέτωπο.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού ή ρόμβου, προτιμήστε γυαλιά ηλίου που τονίζουν τα ζυγωματικά σας και εξισορροπούν το μέτωπο με το πηγούνι σας. Ένας οβάλ σκελετός θα δέσει αρμονικά με τα ζυγωματικά, σας χωρίς να προσθέσει επιπλέον πλάτος στο πρόσωπό σας. Καλ’ο είναι να αποφύγετε τους στενούς σκελετούς, γιατί τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη ένταση στα ζυγωματικά.

Ό,τι σχήμα προσώπου κι αν έχετε, το προσωπικό σας στυλ και οι προτιμήσεις σας είναι τα κριτήρια  που θα σας οδηγήσουν στην τελική επιλογή. Επιλέξτε με βάση το χρώμα του σκελετού, την απόχρωση του φακού και την συνολική λειτουργικότητα των γυαλιών σας. Δοκιμάστε όσους περισσότερους σκελετούς μπορείτε και επιλέξτε αυτόν που σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και άνετα. Κυρίως όμως, αυτόν που νιώθετε ότι αναδεικνύει την προσωπικότητά σας με τον καλύτερο τρόπο.

Ξεχωρίστε σε κάθε εμφάνισή σας με γυναικεία γυαλιά ηλίου από το MODIVO. Επιλέξτε γυαλιά ηλίου γυναικεία από τα μεγαλύτερα brands και ενημερωθείτε για όλες τις νέες αφίξεις! Επισκεφθείτε το Outlet και επωφεληθείτε από τις προσφορές στα γυναικεία γυαλιά ηλίου και όλα τα αξεσουάρ. MODIVO – Μόδα για κάθε περίσταση.