Έκθεση με ρούχα της Μελίνας Μερκούρη από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Έκθεση με ρούχα της Μελίνας Μερκούρη από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

 

Στο πλαίσια του «έτους Μελίνα Μερκούρη», το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» οργανώνει τιμητική εκδήλωση, που συνοδεύεται από μια ενδιαφέρουσα έκθεση με ρούχα της Μελίνας, από τη συλλογή του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί μερικές από τις εμφανίσεις της, στην έκθεση με ενδύματά της που οργανώνεται στον πολιτιστικό χώρο «Κανάρη 4», του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β. Παπαντωνίου».

Το Ίδρυμα οργανώνει τιμητική εκδήλωση με τίτλο «Η δική μας Μελίνα», στις 26 Φεβρουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην οποία θα μιλήσουν οι Χριστόφορος Αργυρόπουλος, πρόεδρος Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Ιωάννα Παπαντωνίου, πρόεδρος ΠΛΙ, και Μανουέλλα Παυλίδου, Γενική Γραμματέας Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Η Μελίνα Μερκούρη με την Ιωάννα Παπαντωνίου στην έκθεση «Η ελληνική φορεσιά και το κόσμημα άλλοτε και τώρα», Αθήνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985

Η Μελίνα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, ήδη από το 1982, όταν εκείνη, ως υπουργός Πολιτισμού και Επιστημών, του ανέθεσε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Ευρωπάλια 1982 με την έκθεση «Ο κύκλος της ζωής», που έγινε στις Βρυξέλλες. Όταν η Αθήνα έγινε η πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε έναν θεσμό που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ίδιας, το Ίδρυμα συμμετείχε στον εορτασμό με την έκθεση «Η ελληνική φορεσιά και το κόσμημα άλλοτε και τώρα», την πρώτη έκθεση μόδας στην Ελλάδα, ενώ το 1989, η ίδια του ανέθεσε τη δημιουργία του Εθνικού Αρχείου Ενδυμασίας.

Η έκθεση με τα ρούχα της θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

Scroll To Top