Εμπνευσμένη από τους πίνακες του Rubens είναι η νέα καμπάνια «Dolce & Gabbana»

Εμπνευσμένη από τους πίνακες του Rubens είναι η νέα καμπάνια «Dolce & Gabbana»

 Η νέα καμπάνια του οίκου «Dolce & Gabbana» είναι εμπνευσμένη από το έργο του σπουδαίου Φλαμανδού ζωγράφου Rubens.

Οι δημιουργίες του ιταλικού οίκου μόδας εναρμονίζονται απόλυτα με την τεχνοτροπία του Φλαμανδού καλλιτέχνη που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με το μπαρόκ. Μοντέλα και σκηνικά θα μπορούσαν να είναι βγαλμένα από κάποια σύνθεση της τελευταίας δημιουργικής δεκαετίας του (1630 - 1640) που απασχόλησαν τον καλλιτέχνη εμβληματικά έργα, όπως αυτό για το ανάκτορο του Ουάιτχολ.

«Ο Ρούμπενς εκθείαζε την γυναικεία ομορφιά, δημιουργώντας κινήσεις μέσα από το παιχνίδι των φωτοσκιάσεων και την έμφαση στην λεπτομέρεια. Φορέματα και κοσμήματα ενσωματώνονται τέλεια στο έργο».

 

Τα μοντέλα ποζάρουν αισθησιακά και μοιάζουν κομμάτι του πίνακα. Καμπύλες λευκή επιδερμίδα και πυρόξανθα μαλλιά ολοκληρώνουν την τέλεια αισθητική των ρομαντικών florals.

«Όπως σε μία μπαρόκ σύνθεση του Ρούμπενς, ο καθρέφτης είναι το απόλυτο σύμβολο της ομορφιάς, που πλαισιώνει με χάρη σαν πορτρέτο. Ένα υπέροχο παιχνίδι [..] με αντίθεση και διαφορετικό βάρος υφασμάτων»

 «Εκεί που το μπαρόκ στιλ εμποτίζει κάθε λεπτομέρεια, με μία δυναμική ζωντάνια, η εικόνα χαρακτηρίζεται από μία ρευστή κίνηση, με έντονα και βαθιά χρώματα. Το τροπικό ροζ φόρεμα φωτίζεται κομψά σε μια ιστορία ομορφιάς και χάρης».   

.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top